NÄR DET GÅR BRA GÅR DET DÅLIGT

Vågar knappt skriva att det gått 2 bra dagar nu. Känns som att så fort det går bra så sätter jag sådana krav på mig själv. Att klarar jag detta så måste jag också klara mycket mer.
Har tränat och försöker testa lite nya grejer, variation. Ska träffa några kompisar i veckan vilket jag egentligen inte alls vill men det är en del i programmet, att komma ut och umgås, inte hamna hemma i sin ensamhet.
På torsdag är det dags att träffa psykologen igen! Känns bra!
Ciao

TÄNK IFALL NÅGON SA DE ORDEN TILL MIG. KANSKE JAG INTE SKULLE TRO DEM.


Sprucka fingrar och flagnade nagellack.
En människas liv men en hud utan färg.
En inre kamp om att överlista det yttre.
Spegelbild, en pöl.
Att höra livet från rummen utanför mitt.
Människor som inte tänker som jag, hur gör dom?
hur klarar man en dag utan att bryta ner sig själv?

BLOODY SUNDAY

I’m fading away. Crying and swimming through it. Down, down to the bottom of me, and life. What is going to bring me up? Who?

 

You?

Me?

Or someone new?

 



PROFESSIONELL HJÄLP

I torsdags var jag hos en psykolog inne i stan. Känns så fruktansvärt bra att få hjälp igen. Även om det kommer ta tid så kommer jag bli frisk. Har försökt på egen hand hela hösten, men fokuserat på helt fel saker. Nu kommer jag bli frisk, men hjälp av min psykolog och programmet jag ska följa. Det är ett KBTbaserat program för att bli frisk från hetsätning, har gjort de förut och då blev jag nästan frisk men sen slutade jag och tappade kontakten med allt. Så nu ska jag köra igång med det igen. Har trott att jag följt det själv men nu när jag läst igenom det igen så märker jag att det är dom viktiga bitarna jag missat.
Det viktigaste är att inte lägga all fokus på viktnedgång, utan att bli frisk, då kommer kroppen att söka sig till sin normalvikt, och genom alla uppgifter jag gör, så märker jag att all min fokus läggs på hur smal jag vill bli. Istället för att tänka på hur jag vill leva mitt liv!!
Boken:

DAGS ATT GLÖMMA?

Bara en glimt, en liten rysning, ett sug i magen. Det var allt jag ville få. En vink om att du fortfarande fanns, ett sms. Hos mig finns du varje dag, varje timma, i varje dröm. Det jag undrar allra mest är om jag finns hos dig?
Jag skickade ett meddelande, väntade, blundade, och så kom ett svar. Bara ett svar, ett par ord fick suget i magen, rysningarna i hela kroppen att komma tillbaka. Den underbaraste känslan i hela världen. Känslan jag velat känna hela hösten. Den pirriga, nervösa, förväntansfulla förälskelsen. Men så... finns det något emellan oss, något som inte räcker fram, känslan jag minns alltid fanns där, känslan av att jag inte räcker till, du är den där perfekta och jag är alldeles för vanlig tjej, som min humor du inte förstår. Humor är det jag alltid letar efter, det är det bästa jag vet. Och igår när du inte förstod, mindes jag hur det var hela våren, när jag inte riktigt kunde vara mig själv, för du var inte på samma plan... Det känns så rätt, du är rätt, men ändå så fel?



TILL ALLA UNDERBARA DOKTORER

Jag är ju diabetiker och är på gång att lämna ungdomsenheten på sjukhuset för att börja gå på vuxenavdelningen. Det är faktiskt riktigt jobbigt. Har gått på avdelningen sedan jag var 11 år och träffat samma sköterskor och doktorer under dessa år. De är så underbar, de lägger ner hela själen till att få mig att må bra! Idag satt jag flera timmar och pratade med min läkare om min ätstörning. Hon lyssnade, jag kunde prata ut, hon ville verkligen hjälpa till. Kom med konkreta tips och kloka ord om livet!!

En sak hon fci mig att förstå, jag som bara tycker att jag blir mer misslyckad för vardag som går, är att jag nu är närmare att bli frisk eftersom jag nu ser det som ett riktigt problem. Jag letar efter nya lösningar och har på riktigt fattat att detta inte fungerar längre!
En annan sak som känns väldigt viktigt som jag försöka lägga bakom mig, inte tänka på för att det är så ångestdrabbande är just min diabetes. Den har fått ta så mycket stryk senaste månaderna när jag inte orkat ta hand om den, struntat i att ta prover, bara ätit och inte anpassat medicinen! Måste tänka på min framtid, vad mina dåliga värden gör med min kropp, vad so kommer hända med mig några år framåt om jag inte sköter mig!!

DET ENKLA SVARET

Varför vill du bli fri från din ätstörning?

- för att jag vill leva...

GRATIS ÄR BRA

Finns en massa yogapass på youtube som är full längd. Provade den här alldeles nyss och det var riktigt skönt!


UNDERBARA HELGMORNAR

Idag bakar jag frukostmuffins till frukost, eller brunch blir det kanske snarare! Dessa är nyttiga med fullkornsmjöl, nötter, lingon, rivet apelsinskal, banan och istället för socker, honung! Ska bli spännande och se vad dom smakar!


BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG

En vecka fylld av hetsätning. Tisdag, onsdag, torsdag, fredag. Men nu är jag på banan igen. När man väl är tillbaka så finner man så många fördelar, så många inspirationskällor, man känner att detta aldrig kommer gå snett igen. Men när man väl trillar dit, gör ett snedsteg, då finns inget av de peppande tankarna kvar.. Hur gör ni för att hålla er taggade vecka ut, vecka in?

WHY IS IT, THAT I NEVER CAN STOP THINK ABOUT YOU?

I varje tanke, varje känsla finns du. I varje andetag och rörelse. Önskar att det var som en dans, där jag får luta min haka mot din axel, där min kropp får känna din, mina händer över vecken på dina tröja. Så lätt genom ditt hår, en blick mitt i rörelsen och jag vet att du finns där. Kontakt. Men istället skakar jag, ensam, drar min tröja över huvudet, försöker känna min egen värme. Jag vill inte ha den, vill ha din. Värmen bakom nacken i dina andetag. Du.

Om jag stryker mig över kroppen, låtsas att det är du. Skäms. Gör det igen. Ett tjockt täcke värmer inte som du. Varför är du så iskall? Om jag bara vågade kunde jag smälta dig. Få ha dig rinnande över min kropp, droppa på min kalla rygg. Små små rysningar. De säger att du är här. Att du kan, vara, här.

Jag vet att det är en lögn, en dröm. Du kommer aldrig vara här. Varm eller kall. Vad jag än gör så slits mitt hjärta, desto mer jag tänker på det, desto mindre. Hur jag än gör, finns du alltid i mina tankar. Men aldrig mer än så

ATT GÖRA EN DÅLIG DAG SÄMRE

Neeeeeeej... Idag vart de världens hetsätningsattack... Blev kvar på jobbet åt macka efter macka, bakelse efter bakelse.. Var tvungen att kliva av tunnelbanan för jag mådde så illa. Kollade på i form med Anna anka när jag kom hem! Vill vill vill också kunna klara sånt där! Gå ner nästan 20 kilo på 2 månader! MEN, gjorde en dålig dag sämre, nu kan jag inte göra mer åt de, det enda jag kan göra är att försöka fixa en bättre morgondag! Kram på er! Jag ska inte ge upp!!

ATT GÖRA EN DÅLIG DAG TILL NÅGOT BÄTTRE

Idag var inte min dag, den saken är säker. Försov mig, vaknade 30 minuter innan jag skulle va på jobbet, tänkte sminka mig på vägen men fick med fel necessär så vart inget med det heller.

SEN.. värsta på hela dagen så råkade jag mosa en mus på jobbet. Nu när det börjar bli kallt så börjar vi också få problem med möss, och jag råkade krossa en som låg på golvet. Fy fan va äckligt det var, har alltid varit min mardröm att göra just det. Själva musen i sig är inte så läskig men själva känslan, konsistensen att mosa ett mushuvud. A, fy fan va dåligt jag mådde hela morgonen. Jättemycket folk på jobbet också.

Trots att min humör var dåligt så bestämde jag mig för att åka och träna yoga. Känns som att för bara några veckor sedan hade jag istället åkt hem och hetsätit men nu ville jag kämpa vidare. Tog mig till friskis, väntade på att yoga passet skulle börja, när det väl gjort det så visade det sig att det bara var ett prova-på-pass. Så det höll bara på i 30 minuter istället för 90 minuter.

Men inte ens detta fick stopp på mig, körde passet och gick sedan hem, hela vägen från city, ca 1 och en halv timme. Nu är jag äntligen hemma. Pappa lagar spagetti och köttfärsås, för bli en liten liten portion. För jag har nämligen med mig några chokladbitar som jag ska ha ikväll. Det gäller att kompensera!

VÄGDAG 4

VIKT
startvikt: 71,0 kg
målvikt: 60,0 kg 
vikt just nu: 70,3 kg
veckans -/+: -1,6 kg
minus sen start: - 0,7 kg

RSS 2.0