6 JUNI

För varje vecka jag inte hetsäter får jag köpa en ny skönhetsprodukt, då kommer jag känna mig ännu finare, tar av mina 1000 kr.
- Björk and berries wild strawberry, lotion och shower
- face mist från make up store eller body shop, återfuktande spray till ansiktet
- cover all mix från make up store, en tredelad conceler
- tandblekning
- cellulitkräm

Nu köööör vi!!!

Btw, ska ut ikväll. Inga låga tankar om mig själv nu! Supersnygg. Skulle vilja ha detta på mig. Älskar det dubbla skärpen och omaka smyckena. Ser så nonchalant ut. gryyyyyyymt.



HERE WE GO AGIAN

when you feel it's coming down on you.

Smärtar till i ansiktet. grus som piskar. rinner likt en fors.
tårar syns inte. du kan gråta så mycket du vill i ett regn.
ingen märker hur våt du är inombords. Hur det rasar överallt.

Försöker känna hur jag renas. Men jag drängs. Och det klibbar. Kalla tyger som lägger sig tätt kring huden.

När allt öser. Det finns inget stopp. Stövlarna fylls. Om jag haft stövlar. Istället står jag med trasiga gymnastikskor. tårna plaskar i lera. Jag vet att regnet kommer sluta. Och mina tårar. Men det här inne, kommer det någonsin att sluta?

Allt är upp till mig. Men jag har glömt hur man säger nej. För någonstans i ovädret ha jag helt tappat bort mig själv.

DAGS ATT SÄTTA NER FOTEN

Nu sätter jag igång med behandlningsprogrammet. Var på SCÄ igår och träffade Dragana dietisten som alltid får mig att vilja kämpa på och klara detta. Hon verkar förstå precis hur det till i huvudet på mig och säger saker som verkligen får en att tänka till. Hon kommer ett par konkreta tips som jag ska försöka jobba på:
- Jag ska bara äta vid matbordet, inte vid tv:n eller datorn. Dessa platse blir då kopplade till mat och hets. Inte sitta på min matplats vid andra tillfällen än när jag just ska äta. Och får bara äta SITTANDES.
- Säg stopp! Stanna och tänk efter. Det är inte kört. Att jag bara får äta sittandes kan hjälpa att sätta stopp då jag hinner stanna upp och tänka efter. Inge mer hets vid kylskåpet.
- Jag ska sitta kvar vid matbordet en stund. Särskillt när jag äter med familjen, tills dom plockat undan så jag inte kan gå in i köket och fortsätta äta ur kastrullerna.
- Inte vara så sträng mot mig själv. Det är vad jag avstår som skapar begär och när jag då äter just de så kommer ångesten och "misslyckandetänket" som ofta leder till mer hets.
- Vissa har helt enkelt svårt för sötsaker. Extra svårt för mig med diabetes. Svårt att kontrollerna blodsocker vilket leder till extra sug. Ät en macka eller något annat till det söta så blir inte sockerchocken lite stor.
- Måste lära mig att koppla isär Känslor - Tankar - Handling. Nu känner jag tex ibland jag är sugen - Tankar sätts då igång om att jag är misslyckad och allt känns kört, lika bra att jag svullar - Och så kommer jag till handling och börjar hetsäta. Måste koppla isär dessa!

- Sen så fick jag också beröm att jag faktiskt lyckats lägga till kolhydrater och skapat en bra bas. Även om det blev hetsätning flera dagar så har jag nu en bra bas att återgå till. En mer mättande och inte lika full av förbjudna livsmedel.

- Kände mig väldigt duktigt att jag klarade en söndag också. Söndagar har alltid varit mitt stora problem och kändes skönt att jag kunde klara av att inte hetsäta.


Efter att ha varit hos dietisten så träffade jag kvinnan som ska hjälpa mig under behandlingen. Vi ska göra en behandling utifrån boken "att övervinna hetsätning" av Christopher Fairburn. Boken är uppdelad i två delar. Den första presenterar fakta om hetsätningsproblem och del två innehåller en självhjälpsmanual. Jag ska genom kontakt med handledaren ta mig igenom programmet och bli frisk! För frisk ska jag bli.


Det svåraste, som jag redan känner av är att lägga det är med viktnedgång åt sidan. Jag kommer inte gå ner i vikt, detta är inget viktnedgångsprogram. Vilket känns JÄVLIGT jobbigt då det nu är sommar och jag känner mig fetare än någonsin... Men stunden att acceptera mig själv som jag är har nog kommit nu.


Och vet ni!! Jag tänker inte tänka något illa om mig själv, visst ni kan göra det, men ALDRIG MER jag! För vad tjänar jag på det? Bara jag som mår dåligt av det. Här kommer världens mest uppiggande låt:




BORTA MED VINDEN

Har inte skrivit på länge och det finns bara en anledningen till detta. Jag skäms så fruktansvärt, känner mig misslyckad och hopplös. Hur många månader har inte jag tänkt att den FÖRSTA JUNI då ska jag vara smal. Idag är det första juni och jag har hetsätit i snart en vecka i sträck. Trodde allt skulle bli så mycket lättare när jag fick hjälp, visar sig; not så fucking easy.. Det är nu jag måste ta tag i problemen på riktigt. Tidigare har jag bara börjat om på samma bana igen.

När jag var hos dietisen för två veckor sen och sa till mig själv att äta normalt, då var jag supertaggad. Gick hem och bakade nyttigt bröd osv. Det höll i ett par dagar. Sen var jag där igen, svullade bröd som aldrig förr. Vet inte om det var att jag försökte ta igen all tid utan bröd och kolhydrater men nu har det mer blivit ett beroende. Jag måste ha mackor mackor mackor. Men så fort jag äter en macka så känns allt så dåligt, eller som att jag misslyckats. Och då blir det fler. Har inte heller tagit uppgiften på riktigt. Skulle äta normalt. Men det enda jag tänker på är att göra allt så jävla nyttigt. Köpte fullkornspasta, bakade eget bra osv.

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Har provat med laktosfria produkter och glutefritt, för att försöka få bukt på magen. Men seriöst så tror jag inte det är något fel på min mage, klart att den blir uppsväd och mår skit när jag äter 948092384093843 smörgåsar varje dag... Känns hopplöst. Det är bikini säsong nu, och jag har aldrig kännt mig fetare. Men det är oockså ny månad, vilket gör det lättre att starta på någonting nytt. Vill ju så gärna få en vältränad kropp, vet att jag inte kommer kunna bli smal men att få se hälsosam ut iallfall. Så morgonpromenader (11000 steg per dag) träning varannan och normal kost. Hur många gånger har jag inte skrivit såhär. Men nu har jag inga förbjudna livsmedel. Ät vad jag vill, i normala mängder (runt 1600kcal per dag), men träna mycket.

Idag vet jag inte om jag kan träna, mitt blodsocker har legat så äckligt hemskt dåligt senaste veckan. Av alla kolhydrater, och det kommer ta ett par dagar innan det blir bra. Kan inte träna med högt blodsocker... Ska träffa en kompis idag, en smal en. Självklart att hon kommer vilja gå ut och sola! Men shiiit kan inte visa mig såhär. Fast hur ska jag någonsin bli frisk om jag inte kommer ut och blir stolt över mig själv, som jag är. Alla är olika. Sen ska jag på jobbmöte ikväll, nervöst!

NY MÅNAD. NYA TANKAR. BORT MED MATBESATTHETEN OCH IN MED LITE SJÄLVFÖRTROENDE OCH SPONTANITET.
KRAM


RSS 2.0